Voedselfotograaf Wesley Dombrecht uit Oeselgem in de prijzen op Britse wedstrijd – Cultuur & media – KW.be


 

Voedselfotograaf Wesley Dombrecht (38) heeft opnieuw een prijs gewonnen op het Pink Lady Foodfotografiefestival in Londen. Zijn foto van een appel onder een stolp leverde hem de derde plaats in de categorie ‘An apple a day’ op.

De Pink Lady Photography Awards bestaan sinds 2014 en vinden telkens in Londen plaats. “Het gaat om een heel prestigieuze internationale wedstrijd, waar veel aandacht naar toe gaat”, weet Wesley. “De voorselecties zijn enorm zwaar.
Er werden meer dan 8.000 beelden ingestuurd en finaleplaatsen zijn heel gegeerd door fotografen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de wedstrijd zijn nog maar vier Belgische fotografen, onder wie ik, geselecteerd om naar Londen te gaan.”

Nieuw soort belichting
Vorig jaar sleepte Wesley in dezelfde wedstrijd al de eerste prijs in de wacht met een foto van een hangende makreel. Dit keer waagde hij zijn kans in twee andere categorieën. “De foto met de appel is eerder toevallig ontstaan toen ik een nieuw soort belichting uitprobeerde”, vertelt de fotograaf. “Ik was aan een ander project bezig, maar nadien bleek die foto uitstekend te passen bij die categorie voor de wedstrijd. Wat de motivatie van de jury was, weet ik niet. Alleen dat ik er de derde plaats mee veroverd heb.”

Een foto van een stukje inktvis op een mooi versierd bord leverde Wesley ook nog een finaleplaats op in de categorie ‘Cream of the Crop’; zowat de meest kunstzinnige categorie. (vadu)

Bron: Voedselfotograaf Wesley Dombrecht uit Oeselgem in de prijzen op Britse wedstrijd – Cultuur & media – KW.be